Slide 1

Meld deg på

Nettbibelskolen på Facebook

Nettbibelskolen er på Facebook! Trykk på Liker under og besøk denne siden!

 

Ukentlig undervisning

Få med deg en ukentlig undervisning fra www.bibelundervisning.com
Abonner på ukens undervisning (podcast).
Se denne siden!
Se også ukens undervisning

Seminar

 Full gjenopprettelse.
Ånd, sjel og legemet


    Mer informasjon!

NYTT

Nå er Nettbibelskolen åpen! Det vil si at du ikke må logge deg inn for å ta den.
Jeg vil likevel anbefale deg å melde deg på. Hvis du allerede er påmeldt trenger du ikke foreta deg noe, men gå direkte til undervisningen.

Seminar - Full gjenopprettelse. Ånd, sjel og legemet

Handler de gode nyhetene bare om en billett til himmelen?
Eller er de gode nyhetene også aktuelle her nede, og for de kristne?

 

 

Mange kristne bare venter bare på å komme til himmelen, og det er kun det de lever for. De har så og si gitt opp å prøve og få til et kristenliv her nede, og opplever ingen glede ved det.
De går kanskje på møter, synger lovsanger, sier amen og holder en kristen fasade, men på innsiden har de liten eller ingen glede.

Det er også mange kristne som opplever strev, frustrasjon, selvforakt og fordømmelse, disse tingene kan også påvirke deg rent fysisk.

Jeg tror at Jesus kom for å gjenopprette oss i vår ånd, sjel og legemet. Jeg har tro på legedom for hele mennesket.

Jeg vil i dette seminaret både gi deg noen nøkler til hvordan du kan finne tilbake til den du egentlig er, og å være med på å rive ned løgner som hindrer deg i din frihet og gjenopprettelse!

Denne undervisningen og seminaret er en del av Nettbibelskolen.
Den summerer mye opp det jeg allerede underviser, men den er også fornyet og jeg har med noen viktige sannheter som ikke kommer så godt frem i Nettbibelskolen.

Undervisningen på Nettbibelskolen er noen år gammel nå, og har dermed ikke med alt som du finner i dette seminaret.

Start!

 

Les mer …

Velkommen til Nettbibelskolen!

 • Har du et ønske om å ta en bibelskole, men ikke hatt råd eller tid til det?
 • Ønsker du mer undervisning fra Bibelen, bli bedre kjent med Gud og vokse som kristen?
 • Lurer du på hvem du egentlig er og hvordan Gud ser på deg?
 • Sliter du med fordømmelse?
 • Ønsker du mer frihet i ditt kristenliv?
 • Leder du, eller er du med på en studiegruppe/cellegruppe og ønsker et bibelstudieopplegg?
 • Har du lyst til å disippelgjøre eller undervise andre?
 • Eller kanskje du ikke er en kristen ennå eller har blitt det nylig, og ønsker å vite mer om hva det å være kristen går ut på?

Hvis du faller inn under noen eller flere av disse kategoriene, så har du kommet inn på rett side!!
Se videoen under og få også mer informasjon om skolen under videoen igjen.

Les mer om undervisningsopplegget og om skolen her! - Velkommen til Nettbibelskolen!

Gud har behag i deg - Første undervisning på Nettbibelskolen


(Fra serien: Sannheter om Gud)

Hva slags bilde har du av Gud? En mann med grått hår og langt skjegg, som sitter med en lupe langt oppe i himmelen, ser ned på deg og prøver å finne ut om du gjør noe galt. En som sier: "Pass deg, for jeg ser deg nok, og jeg liker deg ikke hvis du gjør en feil!"
Før tenkte jeg at Gud var mer som en kosmisk politi, som passet på oss, slik at vi gjorde alt rett. Jeg underviste det selvfølgelig ikke akkurat slik, men det var kanskje litt av den følelsen jeg hadde noen ganger, som ble reflektert av og til i min undervisning, og som jeg tror mange kristne også har i dag.
Vi kan kanskje indirekte tenke at Gud står bak en sving med et syndometer som måler hvor høyt vi synder, og når vi overskrider den tiltatte syndekvoten, vil han inndra sin beskyttelse og nærvær, eller det kan til og med føre til at du mister frelsen, hvis overtredelsen er for høy eller at du har gjort det for mange ganger.

 Se denne første undervisningen av Nettbibelskolen under!


Se hele første uke av Nettbibelskolen her!

 

Hvem er Nettbibelskolen?

Share

 • Se også en presentasjonsvideo her! 

 • Disse sidene er skrevet og laget av Tore Johannessen.

 • Tore har vært med på å lede fire disippeltreningsskoler og to skoler for bibelstudier i Ungdom i Oppdrag. I dag jobber han med å lage undervisnings- og treningsopplegg og underviser kristne blant shanfolket i Thailand. Han har brukt sin erfaring fra dette til å lage nettbibelskolen. 

 • Tore har tatt flere bibelskoler. Den første var på ett år i pinsebevegelsen (Salemskolen, Oslo) og deretter fire skoler i Ungdom i Oppdrag; DTS (9 måneders) Bønneskole, Skole for Bibelstudier, og en grunnleggende ledertreningsskole. 

 • Tore har skrevet undervisning og undervist fra Bibelen siden 1990. I 1997 begynte han og legge ut undervisning på nettet. I 2001 kjøpte han domenet www.bibelundervisning.com og la ut undervisning her. I 2006 begynte han å legg ut en 30 minutters mp3 undervisning hver uke på www.bibelundervisning.com. Alt dette har lagt grunnlaget for www.nettbibelskolen.com  

 • Tore står selv helt ansvarlig for undervisningen på www.nettbibelskolen.com, og sidene er ikke direkte knyttet til et kirkesamfunn eller organisasjon. Tore ønsker at alle kristne fra alle kristne trossamfunn kan bruke, og ha nytte av denne undervisningen.

 • Sidene er ikke ment som en erstatning for en menighet, og Tore oppfordrer til å ha en hjemmemenighet. Disse sidene er ment som et supplement til en lokalmenighet.

 • Undervisningen til Tore er grunnet på at Bibelen er det hele sanne Guds Ord, og en rettesnor for våre liv.

 • Tore legger hovedvekten på Guds ubetingede kjærlighet og nåde i sin undervisning, og ønsker den skal være frigjørende fra fordømmelse og skyldfølelse.
  Selv om han legger vekt på Guds nåde og kjærlighet i undervisningen, er han ikke tilhenger av universalismen som forkynner at det ikke finnes et helvete og at alle vil bli frelst en dag.
   
 • Tore sin kirkebakgrunn er pinserettet/karismatisk, og han har her hentet mye inspirasjon til hans undervisning.

 • Tore sitt kirkesamfunn heter Den Frie Evangeliske Forsamling.

 • Tore har siden 1996 jobbet i Ungdom i Oppdrag, en tverrkirkelig misjonsorganisasjon.
   
 • Nå jobber han som misjonær blant et unådd folkeslag i Thailand, med å undervise, disippelgjøre og har et pastoralt ansvar for lokale ledere, som igjen har ansvar for husmenigheter som teller rundt 60-70 personer.
  Les mer om dette her.

 • Les også visjonen bak siden her: Visjonen

 

Visjonen

Share

BønnVisjonen begynte sommeren 2008 da jeg fikk en respons fra sidene mine www.biblundervisning.com

som sa: Endelig har jeg funnet en nettside som er som en hjemmebibelskole. Jeg tenkte at det var oppmuntrende, og kanskje jeg skulle tilrettelegge undervisningen jeg har, slik at det ble enda mer som en bibelskole. Jeg tenkte: Det er sikkert flere enn hun som gav meg respons på undervisningen min, som kan tenke seg en hjemmebibelskole. Og høsten 2008 kjøpte jeg domenet www.nettbibelskolen.com og begynte å lage nettbibelskolen.

Jeg begynte å skrive min første undervisning på min Amiga 600 rundt 1990, og har etter dette skrevet mer og mer. I 2006 begynte jeg å tale inn og legge ut mp3 undervisning på www.bibelundervisning.com, og hver uke siden har jeg lagt ut ukens undervisning.

Alt dette stoffet er grunnlaget for www.nettbibelskolen.com.

 Visjonen bak nettbibelskolen er:

Å tjene og utruste kirker, kirkesamfunn og kristne over hele verden til å vokse og modnes i Gud gjennom verktøyet Internett. Jeg driver også sidene www.btww.net og www.bibelundervisning.com

Min visjon for deg:

1. Oppmuntre deg til å vokse i kristenlivet og få en dypere forståelse av hvem Gud er og hans kjærlighet!

2. Oppdage det spennende livet Gud har for deg (Joh 10:10), slik at du kan nyte det!

3. Hjelpe deg til å stå imot vår fiende, djevelen, slik at du kan få oppleve å  leve et seirende kristenliv!
Jak 4:7
7 Vær derfor Gud undergitt! Men stå djevelen imot, så skal han fly fra dere.

4. Inspirere deg til å undervise andre!

5. Utruste og inspirere deg, slik at du kan gå ut og fortelle andre om de gode nyhetene!

 

Vitnesbyrd fra Nettbibelskolen

Share

På denne siden finner du vitnesbyrd fra personer som tar eller har tatt Nettbibelskolen.

Jeg håper at denne siden kan være en inspirasjon for deg, og du kan vite at Gud har det samme for deg som for disse personene.

Jeg har ikke denne siden fordi jeg ønsker å fremheve meg selv, men fordi jeg har tro på det jeg underviser, og jeg vet også at det jeg underviser har forandret mange mannesker og jeg vet at Gud vil også forandre andre igjen og sette dem i frihet gjennom undervisningen.

Jeg har selv også opplevd og oppdaget hvor fantastisk Gud er og hva han har gjort i mitt liv , og jeg ønsker å dele dette og gi Gud ære ved dette. Det samme kan du gjøre!

Hvis du også har noe du ønsker å dele noe som Gud har gjort i ditt liv gjennom Nettbibelskolen, legg inn ditt vitnesbyrd nederst på denne siden!


 Fri fra mange negative tanker
Espen Kristoffersen fra Akershus

Før jeg begynte å studere her på bilbelundervisningen, levde jeg ett liv der jeg lot meg styre av følelser.Jeg led av motløshet og fordømmelse, følte meg ikke god nok og følte at Gud ikke var fornøyd med meg.

Motløsheten var i perioder så stor at jeg ikke ønsket å leve mer, jeg slet med stor økonomiske problemer, min kone ville skilles og mine barn var redd meg pga. min oppførsel.
Jeg var negativ innstilt på alt og alle, spesielt jobben og mine sjefer. Jeg hatet sjefene og min arbeidsplass, ønsket bare å komme meg bort fra den plassen.

Jeg hadde også problemer med ett enormt sinne, det skulle ingen ting til for at jeg ble kjempesint på alt og alle! Jeg elsket å baksnakke og spre negativitet om ledelsen blant mine arbeidskolleger, var sur og negativ i alle ting!
Men i denne perioden ba jeg ofte til Gud om nåde og tilgivelse, jeg ba om å bli ett redskap for Herren og bli åndsdøpt i Den Hellige Ånd, å bli født på ny!

Så skjedde det en dag da jeg satt å hørte på lovsanger på youtube; jeg hørte en stemme som sa at jeg måtte døpe meg.(jeg er barnedøpt).
Jeg ble ledet til en profet i Fredrikstad som kunne døpe meg, og jeg ble døpt på hvaler. Det regnet og var litt kjølig, jeg var veldig nervøs og redd for å gå ut i det kalde vannet, men Gud var med meg for da vi gikk ut i vannet stoppet regnet, og startet ikke før etter dåpen var ferdig.

Da jeg var døpt trudde jeg at nå var alle problemer borte, ingen prøvelser og nå ville jeg ikke synde mere, men der tok jeg feil!
Jeg fikk en lengsel etter å lære mer om Herren og hans ord, og jeg begynte å lese bibelen, men jeg følte at jeg måtte ha hjelp til å vite hvor jeg skulle begynne.

 Jeg følte at jeg måtte ha en bibelstudie og googlet på nettet etter en bibelstudie og jeg fant bibelundervisningen, jeg begynte å les om at Gud er kjærlighet og at han elsker meg ikke på grunn av, men på tross av og at Gud elsker meg og har tilgitt meg. Jeg leste også at vi ikke skal la oss lede av følelser, men at vi kan/skal styre våre følelser.
Etter dette sluttet jeg å være negativ og baksnakke sjefene, og etter hvert forsvant fordømmelsen og missmotet. Min økonomi er blitt bedre og min kone vil ikke lenger skilles og mine barn elsker meg og er ikke redd meg lenger.

Prøvelsene er der fortsatt, og man faller av og til i synd! Men jeg ser frem mot målet til å bli åndsdøpt i den hellige ånd og bli ledet av ånden, ved å være et redskap for Herren og gjøre det Herren ber meg om!

All ære til Gud den allmektige, ved sin store nåde! Gud være takk for at jeg ble ledet til deg Tore og bibelundervisningen som du har laget! Den er veldig bra og har styrket meg i min helliggjørelse, jeg takker deg Tore, og måtte Gud velsigne deg rikelig i alle ting! 


Nettbibelskolen har vært til stor hjelp og styrke!
Anonym

Nettbibelskolen har vært til hjelp og styrke for meg og jeg har vokst i troen på Jesus!
Jeg er født og oppvokst i et kristent hjem og har fulgt Jesus hele livet, men det du her deler med deg og de vitnesbyrd du gir, vekker til ettertanke om ens eget liv i Kristus.
Takk for at du har gjort det mulig å ta Bibelskole på nett :) Flott at den er gratis, slik som også evangeliet er.
+

-Ny som kristen!
Anonym
 
Jeg vil gjerne takke deg! Hver gang jeg lytter til din bibelundervisning føler jeg meg nærmere Gud. Jeg er nettopp blitt kristen, og jeg føler et stort behov for å bli bedre kjent med gud.
Og denne nettbibelskolen hjelper meg så utrolig mye! Du er veldig flink til å få frem budskapet ditt. Så jeg vil bare takke deg for dette. Du er et fantastisk forbilde for mange kristne.

 Anbefales
Kennet

Vil bare si at det er noen fantastisk undervisninger du lager. Det har gitt meg mye kunnskap og velsignelse. Har og vil anbefale denne nettsiden til mange.


Liv forandret!
Levi

Mitt liv har blitt snudd på hode etter at jeg startet bibelskolen her på siden din. Jeg har fått så utrolig mye av å høre på deg.
Fått åpenbart et nytt liv i kjærlighet, til meg selv og til andre. 

Jeg har slitt med samme type sykdom som du i noen år nå, men kjenner at dette er i ferd med å forsvinne ut av min kropp.
Matallergi i 6 år. Fordømmelse og mangel på innsikt i den kjærlighet som Gud har for oss.
Gleder meg til å fortsette å fordype meg i undervisningen din :-) 


 Skriv også inn ditt vitnesbyrd under:

Instruksjonsvideo

Share

På denne siden kan du se en instruksjonsvideo om hvordan Nettbibelskolen fungerer.


(NB! Trykk på full skjerm og la den være i HD kvalitet)


Velkomst video

Share