Ef 6:12
12 For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.

Vår kamp er ikke mot mennesker, men det er mot onde ånder, som ofte står bak tankebygninger til personer har som leder dem til de negative tingene de gjør.
Dette er gode nyheter, for det betyr at du kan elske en person, selv om den personen handler på en ond måte. Det er noen eller en makt som står bak det onde de gjør.
Når vi ser at vi har med onde ånder å gjøre, og at deres handlinger heller ikke er i sannhet dem de er, er det mye lettere å tilgi andre, for vi ser at det som de gjør, det onde, er egentlig ikke dem, men det onde som virker gjennom dem.


Dette er femtende delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)

Facebook1k
RSS
YouTube410
YouTube
FbMessenger


Høyreklikk spilleren over for å laste ned (eller se Spotify under)

At vi ikke kjemper mot mennesker er gode nyheter for deg også! For du kjemper ikke en kamp mot deg selv, men mot ånder og tankebygninger som ikke kommer verken fra Gud eller deg selv.
Det er en fiende som ønsker å påvirke deg og kontrollere deg. Han ønsker å sende sine tanker til deg, og si at det er Gud, eller deg selv som tenkte disse tankene.

Du er ikke synd eller den synden du gjør, du er ikke den onde, du er ikke depresjon eller frykt. Men du kjemper mot synd og mot depresjon og frykt.

Grunnen til at Gud kan elske deg er at han skiller mellom hva du gjør og hvem du er. Du er ikke synd, selv om du kan synde.
Gud vet at det står en ond ånd bak og påvirker deg til å gjøre det onde, og til å være egoistisk.
Da du ble kristen fikk du også en ny natur, du har ikke lenger et syndelegemet der synden kan herske over deg, du er kommet inn i et nytt rike og er en ny skapning. Gud vet dette også, for det er han som gjorde dette mulig. Han vet at synden du gjør ikke er din sanne natur eller identitet.

Jeg vil bare gjenta dette: Du er ikke synden du gjør.

Paulus sa:
Rom 7:18-20
20 Men gjør jeg det jeg ikke vil, da er det ikke lenger jeg som gjør det, men synden som bor i meg.

Paulus snakker her om noe som bodde i ham da han opplevde å være under loven, les sammenhengen så vil du se det, at det handler om da han levde under loven, men selv da vi ennå var syndere av natur, var vi ikke synd, det var en annen kraft som heter synd.

Siden synd ikke er i oss lenger, eller at synd ikke er oss, betyr det at jeg ikke kan noe for at jeg synder, og at jeg bare kan synde så mye jeg vil?
Nei, så absolutt ikke, for du har et valg. Du kan være enig med syndens makt og å følge den eller bruke ditt legeme som et redskap for den, eller du kan tro det som er sant om deg at du er en ny skapning som ikke ønsker, eller ha tilbøyelighet til å synde.
Du har fremdeles valg om å tro løgn og følge dine følelser og lyster.
Det igjen vil ikke si at dine følelse og lyster er onde, men de kan lure deg når du tenker de gale tankene.


Dette er femtende delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Støtt sidene med en gave!
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787