Når jeg snakker om å kommunisere med djevlene snakker jeg ikke i hovedsak om okkultisme, spiritisme og lignende, men som kristne kan vi faktisk kommunisere med djevlene.
Hvis vi lytter til tanker som at: Jeg er ingen ting, jeg er et null, jeg får ingen ting til, ingen ting godt kommer til å skje meg og du er enige med disse tankene har du på sett og vis kommunisert med den onde som gav deg disse tankene.

Mange er redde når de tenker på at djevelen kan snakke til oss.
La meg bare si at det er få som har hørt djevelen direkte, men når vi snakker om djevelen her så betyr det egentlig hele hans rike som maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.
Dette er ikke fysiske makter og myndigheter, men åndelige (Ef 6:12)


Dette er en del i serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)

Facebook1k
RSS
YouTube410
YouTube
FbMessenger


Høyreklikk spilleren over for å laste ned (eller se Spotify under)

I Bibelen så kan vi konkret se at djevelen snakket eller gav tanker til mennesker. Han kunne gi tanker til Peter (se Mark 8:33), han snakket med Adam og Eva i Edens hage og djevelen fristet og snakket med Jesus ved flere anledninger. Som da han var 40 dager i ørkenen (Matt 4) og i Getsemane hagen.
Hvis djevlene kunne friste og kommunisere med Jesus, kan han også gjøre det med oss.
Det står ikke direkte i Biblene hvordan djevelen snakket med Jesus, men jeg tror det var i tankene og på et åndelig plan.

Dette er litt viktig å se: Vi har alle en ånd.
Fordi vi har en ånd, selv de ikke kristne har en ånd, kan vi kommunisere med det åndelige. Vi kan kommunisere med Gud, og vi kan kommunisere med den onde.

Når onde ånder gir deg tanker, så gir han deg det på det åndelig plan, det vil si at han snakker til din ånd, der også Gud vil snakke til deg. Derfor kan det hende du tror det var Gud som ledet deg og snakket til deg, når det faktisk ikke var det.

Det jeg ønsker er å hjelpe deg til å skille mellom hva som er deg, hva som er av Gud og hva som er av djevlene. Vi trenger å skille på hva som kommer fra mørkets rike og lysets rike. Din fienden har fått deg til å tro mange av hans tanker, og han har til og med sagt at det var fra Gud eller deg selv, når du for eksempel hadde en fordømmende, en negativ eller en frykt tanke.
Husk at selv om du kan gjøre onde ting, så er ikke du ond, det onde har et annet opphav.

Når du blir fristet til en ting, hvor kommer disse tankene fra? De kommer ikke fra Gud, og de kommer ikke fra deg, de kommer fra onde ånder, også kalt syndens makt.

Ofte vil djevlene anklage deg og si at, du tenkte disse syndefulle tankene, så fy deg. Men disse tankene ikke fra deg i det hele tatt, det var han som først hadde gitt dem, og så fordømte han deg etterpå.

Jeg ønsker igjen å understreke dette: Ikke alle de tanker du tenker er fra deg selv, de kan også være fra djevlene eller fra Gud. Din oppgave er å skille, og finne ut hvilken tanker som er fra Gud, deg selv eller djevlene. Og hvis du finner ut at en tanke er i mot kunnskapen om hvem Gud er, og hvem din sanne identitet er, så er det også din oppgave å rive dem ned eller stå disse tankene imot.

Husk at Gud vil bruke dine tanker til å sette deg fri, mens djevelen bruker også dine tanker, men til å binde deg.

En tanke er ikke nødvendigvis en synd.
Jeg vil bare understreke litt mer dette som jeg allerede har nevnt:
Det er faktisk veldig viktig å se at selv om djevlene sender syndige tanker til deg, så har ikke disse tankene blitt en synd for deg, før du gir etter eller er enig med dem.
Martin Luther sa at du kan ikke hindre en fugl å fly over ditt hode, men du kan hindre den i å bygge et rede der.
Så du kan ikke hindre alle tanker som kommer, men du kan hindre den i å få et fotfeste og at den kan bygge et festningsverk der.
Dette betyr også at du ikke trenger å gå rundt hele dagen, be om tilgivelse og omvende deg fra alle negative tanker som kommer inn i ditt sinn hver dag, men du kan stå dem imot (Jak 4:7) og ikke gi dem adgang. Sett opp et adgang forbudt skilt mot negative tanker.

Husk vi lever i en åndelig verden!
Som vi allerede har sett på så har vi en fienden, som ikke ønsker at du skal være frisk i ditt sinn og i din kropp.
Det er viktig å se at det er ofte er åndelige ting som gjør at vi blir syke. Det er ånder som forteller oss løgner, og vi faller for dem, og det igjen fører til ufred i våre sinn og tanker, som igjen påvirker vårt legeme. De vil også hindre oss i å bli helbredet, gjennom å gi oss flere løgner.
Dette er faktisk er et hinder for all helbredelse enten det er en sykdom eller å ha en sunt og ikke ett fryktsomt sinn.

Vår fiende vil ikke at vi skal oppdage den kraften som evangeliet har, og kraften kommer fra at vi kjenner Gud og at han er kjærlighet.


Dette er 16 delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Støtt sidene med en gave!
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787