For å bli fri løgn-tanker og syndens makt over ditt liv er de følgende punktene veldig viktige.
Disse punktene er viktig for resten av denne undervisningen, for vi vil etter hvert se på hvilken metoder djevelen bruker mot deg og hvordan du kan stenge døren for ham.


Dette er 19 delen i serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)

Facebook1k
RSS
YouTube410
YouTube
FbMessenger


Høyreklikk spilleren over for å laste ned (eller se Spotify under)

De seks punktene:

 1. Gjenkjenn og erkjenn.
  Som vi har sett på tidligere så er det veldig viktig at vi gjenkjenner og klarer å skille mellom våre tanker om de er fra Gud eller fienden. Før du kan bli fri fra, må du også gjenkjenne og erkjenne at du har et problem.
  Hvis ditt problem er sinne, må gjenkjenne og erkjenne at du har et problem med sinne, hvis ikke vil du ikke bli fri fra det.
  Dette første punktet er faktisk ikke alltid like lett å se, for ofte tror vi at alt er i orden med oss, men de viser seg av fruktene i våre liv at det ikke er det.
 2. Ta ansvar.
  Det er også viktig at når du har gjenkjent noe så, trenger du også å ta ansvar for det som du har gjenkjent. Det er for eksempel viktig å ikke skylle på Gud eller andre for den synd du har gjenkjent. Som for eksempel: hadde bare faren min vist litt mer kjærlighet, så hadde jeg ikke slitt så mye med avvisning.
 3. Omvend deg.
  Dette er kanskje det viktigste punktet. Og omvende seg er ikke å si at du lover å aldri å gjøre det igjen, eller å gå i skammekroken. Men omvendelse betyr å forandre på sine tanker og snu deg vekk ifra det som er ondet.
  Du har kanskje vært enig i fiendens løgner, men nå kan du snu om og løpe inn i Guds frigjørende og kjærlige armer. (Apg 3:19)

  Bestem deg for å ikke være enig med synden og dens tanker lenger! Hat synden. Husk du kan hate synden uten å hate deg selv, for du er ikke den.
 4. Stå imot.
  Vær Gud undergitt, og stå negative tanker i mot når fristelsene til å tenker i gamle baner kommer tilbake.
  (Jak 4:6-7) Fyll deg med tanker som er sannhet, sannheter om deg, om andre og om Gud. Bruk skriftsteder som f.eks Salme 23, 103 og 139.
 5. Gled deg.
  Gi takk til Gud for at han har satt deg fri. Takk Gud for hver eneste seier du har. Veien ut til frihet vil ikke alltid skjer med en gang, men det kan være en vei å gå. Så husk å gled deg ved hver seier, selv om de er små. Husk at et glad hjerte gir god legedom! Gleden i Herren er din stryke! (Filp 4:4, Ords 17:22, Neh 8:10)
  Og glede deg er ikke basert på hva du føler, du må faktisk mange ganger ta et valg om å glede deg, selv om alle følelser og omstendigheter stritter imot.
 6. Gjenopprett andre
  Vær med på å hjelp andre til frihet. Å hjelpe andre, selv om du selv ikke er helt frisk, er en god hjelpe til å få fokuset vekk fra deg selv, og over på andre. Og det vil også være til en stor hjelp for din egen helse.
  Det å oppmuntre andre vil også være en legedom for deg.

  «Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.»
  Salomos Ordspråk 11:25 NB

Dette er 19 delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)