Har du et rett bilde av deg selv?
Djevlene vil gjerne at du skal se ned på deg selv, anklage deg selv og bli bitter og sint på deg selv, han vil at du skal forbanne det som Gud har velsignet (1Mos 1:28) og som han har sagt var utrolig eller overmåte godt (1Mos 1:31).

Gud har skapt deg unik, det er ingen som deg. Du er høyt elsket og Jesus døde faktisk for deg. Men djevlene vil lyve om deg å si at du er bare en mark, du betyr ingen ting, du er stygg, du burde vært flinkere, du burde ha vært mer pratsom, du burde ha vært mindre pratsom, det er egentlig ingen som liker deg, hvem vil være sammen med deg, også videre?

I dag vil jeg fortsette å snakke om tre områder som djevelen prøver å ødelegge for oss på. Vårt forhold til Gud, deg selv og andre.

Jeg vil i dag også snakke litt om tilgivelse i forhold til andre mennesker.


Dette er åttende delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)

Facebook1k
RSS
YouTube410
YouTube
FbMessenger


Høyreklikk spilleren over for å laste ned

Det som er tragisk er at vi ofte er mer enig i hva djevlene sier om oss, enn hva Gud sier om oss.
Er du klar for å bryte ned de gale tankebygningene som djevlene har gitt deg? Jeg håper det! Det kan være en kamp, men Gud er med deg i kampen!
En ting vi faktisk trenger å se er at det å være enig med hva djevelen sier, uansett hva det gjelder, er galt.
Mange er redd for dette ordet synd, men det er faktisk frihet i dette, for hvis det er synd, kan vi gjøre noe med det, vi kan omvende våre tanker oss og snu ryggen til det. Og husk du er heller ikke denne synden! Er du klar for å snu ryggen til djevelens løgner og ikke være enig med ham lenger og komme ut i den friheten som Gud har og hadde tenkt for deg!

Hva sier Bibelen om deg? Hva er sannheten om deg? Les hele Salme 139:1-18, og bekjenn denne gjerne når fristeren kommer og sier løgner til deg.
Du er høyt elsket, et underverk og skapt på skremmende og underfullt vis!

Er du bitter på andre?

Er det noe som har såret deg som du ikke er villig til å tilgi? Bærer du på bitterhet mot noen? Når det kommer til helbredelse er det faktisk helt vesentlig at du er villig til å tilgi de som har såret deg. Og ikke være villig til å tilgi er et stort hinder for helbredelsen, og det kan faktisk være den tingen som gjorde deg syk.

Å tilgi handler ikke om at de som har såret deg går fri, men det handler om at du selv går fri.
Når du bærer på bitterhet og ikke er villig til å tilgi noen (inkludert deg selv), ønsker du hevn og du kan merke at det er bitterhet og sinne som er der på innsiden, som vil spise deg opp.
Det er noen som sa at å ikke være villig til å tilgi, er som å selv spise gift og vente på at den andre personen skal dø.
Det at du ikke er villig til å tilgi kan faktisk sakte ta livet av deg, mens den personen som såret deg, eller mishandlet deg, vil leve.
Mange sykdommer, som blant annet en del former for kreft, har en rot i bitterhet og ikke være villig til å tilgi de som har såret en. Å ikke være villig til å tilgi kan være en stor pris å betale.

”Det er for tøft å tilgi!” Sier du kanskje, men det er faktisk mye verre og vanskeligere og ligge under for bitterhet og sinne. Hvis du er villig til å tilgi, gir du også Den Hellige Ånd mulighet til å hjelpe deg. Han er på din side og vil hjelpe deg til å tilgi, men du må la Han få lov til å slippe til. Og du trenger Hans hjelp også for å klare å tilgi. Tenk gjerne litt over hva Jesus måtte gå igjennom og hva han tilgav deg for.
Å tilgi er ikke en følelsesmessig handling, men et valg. Du trenger ikke føle for å tilgi, du kan velge det. Og når du har valgt det, vil du også oppleve at følelsene blir bedre etterhvert, og at du til og med kan elske den som har såret deg. Vit også at det stod en ond ånd bak det som de gjorde mot deg. (Jeg kommer snart tilbake til dette, og dette er også noe som vil hjelpe deg) De som såret deg er også plaget av den onde.

Jeg ønsker å ta en oppsummering av dette kapittelet. Djevlene ønsker å ødelegge for oss på tre plan som gjør noe med vårt forhold: 


  1. I forhold til Gud.
  2. I forhold til deg selv
  3. I forhold til andre.

Når vi lar tanker og frykt ødelegge for oss vil det påvirke disse forholdet på en eller annen måte, det gir vi djevelen anledning til at frykt og sykdom kan komme inn i våre liv.


Dette er åttende delen i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Støtt sidene med en gave!
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787