Meld deg på

Seminar

 Full gjenopprettelse.
Ånd, sjel og legemet


    Mer informasjon!

Kategori: Hva sier Bibelen om penger og tienden?

(Fra serien: Hva sier Bibelen om penger og tienden)

Du har kanskje hørt at penger er roten til alt ondt, men det er ikke hva Bibelen sier. Den sier kjærlighet til penger er roten til alt ondt.(1Tim 6:9-10)

Mange kristne tror at å ha mye penger er en negativ ting, de tror at Gud ønsker de skal være fattige. Religion har prøvd å få oss til å tro at det er bra å ha lite og det er sett på som veldig åndelig å leve asketisk.
Men hvordan kan vi nå ut til denne verden med å fortelle de gode nyhetene om Guds kjærlighet hvis vi ikke har penger? Vi ber om vekkelse, men hvordan kan vi ha en vekkelse uten penger?  Vi ber om at evangeliet skal nås til jordens ender, men hvordan kan vi sende noen uten penger?

Hvis noen i Norge tror at det et åndelig å ikke ha penger, burde de egentlig ikke ha bodd i Norge og frasagt seg sitt norske borgerskap. Da burde alle kristne ha funnet seg et fattig sted i Afrika eller Asia og bo i en stråhytte for å kunne leve et hellig liv.  
Jeg tror du vet at dette ikke er riktig, men hvis man skal følge den religiøse tankegangen fult ut når det kommer til penger, ville dette vært det rette å gjør.

I denne undervisningsserien vil jeg også ta opp teamet tienden. Er tienden noe en kristen må gi? Er det noe som Gud krever av oss når vi er kristne? Og må vi gi den til menigheten vår?
De siste delene av denne undervisningsserien på syv deler vil handle om dette.

 

 


 

Lytt til undervisningen

 

 Last ned/les tekst

Last ned/les teksten her

Dagens bibelavsnitt å lese:

Matt 6

Spørsmål å tenke på fra dagens undervisning:

  1. Hva er roten til alt ondt?
  2. Hva slags råd gir Bibelen oss når det kommer til penger? (se Salme 62)
  3. Hvilket bibelsk prinsipp forteller jeg om i dagens undervisning?