Dag 2 Følelser og sannhet

Kategori: Uke 7 Hva følelser kan føre til.

(Fra serien: Det er Gud som har gitt deg følelser!)

En person har frykt for å glemme og låse døren før han går hjemmefra. Han går ut døren, sjekker at han har låst, går hundre meter, og må tilbake for så å sjekke igjen. Han går til bilen, men igjen føler han at han ikke har låst, så igjen går han tilbake.
Han får endelig satt seg i bilen, men på veien til jobben er han igjen usikker om ham låste døren, og må tilbake igjen for å sjekke. Hva er problemet til denne personen? Er det at han er glemsom og alltid glemmer å låse, nei det er det ikke. Han vet han har låst, han vet det som et faktum, men problemet hans er at han ikke føler at han har låst, og må tilbake for å sjekke.
Dette var et eksempel, men jeg vet at i dag er det mange som har lignende fobier. Det kan være frykt for høyder, frykt for trange rom, frykt for å være sammen med andre mennesker, frykt for å fly osv. Det kan også være frykt for ikke å bli akseptert som kan føre til spiseforstyrrelser, frykt for avvisning, menneskefrykt, frykt for sykdommer etc.
Selv om noen av disse fryktene kan ha noe sannheter i seg, er de ofte veldig mye større enn hva som er logisk og sant.
Ta flyfrykt for eksempel. Det er en sannhet at fly styrter av og til, men det er svært lite sannsynlig at du vil være i en. Det er mer sannsynlig at du vil bli drept i en bilulykke på veien til flyplassen enn at du skulle dø i en flyulykke.

Hva er årsaken til disse fobiene, jo vi føler at det er slik, derfor tror vi det. Selv om vi kanskje vet hva som er sannhet, er følelsene mer reelle for oss enn hva som er sant.

 


Se undervisningen


Last ned ned video filen her!
Du kan også se den på Vimeo her!


Lytt til undervisningen

Last ned/les tekst

Last ned/les teksten her (hele serien)

Dagens bibelavsnitt å lese:

Titus 2 og Rom 2

Spørsmål å tenke på fra dagens undervisning:

  1. Hva er ofte årsaken til fobier?
  2. Hvorfor har vi hatt en økning av  problemet frykt de siste årene i Norge?
  3. Hva bruker Gud som en motivasjonsfaktor når du har syndet?