Dag 1 Du er ikke under loven, men under nåden (1)

Kategori: Uke 13 Du er ikke under loven, men under nåden!

(Fra serien: Loven og nåden - Del 1)

Dette teamet om nåden og loven er kanskje et av de temaene som jeg har hatt mest diskusjon rundt. Jeg tror ikke dette er helt tilfeldig, for mange av Paulus sine brev handler om dette, og de var kontroversielle for mange religiøse på hans tid. Selv Jesus møtte stor motstand på dette området og emne blant annet som gjennom fariseerne. Han ble til og med korsfestet på grunn av det. 

Da Paulus forkynte at vi ikke lenger var under loven, ble han blant annet beskyldt for å oppmuntret til at vi kan gå ut å synde så mye vi vil, og han må blant annet understreke at det ikke er hva han mener i brevet til Romerne (Rom 6:1-2 og 15).

Av en eller annen grunn så kommer de samme beskyldningene opp når vi begynner å undervise om nåden. Jeg tror årsaken til dette er fordi vi er så lovisk programmert på så mange måter, så når vi hører om Guds ubetingede nåde og kjærlighet mot oss, så er min påstand at vi ikke alltid helt vet hvordan vi skal forholde oss til det. 

Vi tenker ofte: Men det må jo være noe jeg må gjøre, det kan da ikke være helt uten betingelser. Jeg må da be og lese min Bibel. Jeg må da unngå hva som er galt og prøve så godt jeg kan å gjøre det som er godt og rett? Jeg må da gå i kirken eller menigheten, og jeg må da betale tienden. 

 

Du kan se denne undervisningen under.


Du kan laste ned video filen på min Vimeo side, følg denne linken og under videoen som kommer opp finn: Download, velg så den oppløsningen du ønsker.


Lytt til denne undervisningen

 

 Last ned/les tekst

Last ned/les teksten her (hele serien) 


 Dagens bibelvers å lese:

Gal 1.

Spørsmål å tenke på fra dagens undervisning:

  1. Hva vil det si at vi ikke lever under loven?
  2. Hva er forskjellen på den gamle og den nye pakt (Testamentet)?