Dag 1 Ny evangelisering-strategi?

Kategori: Uke 22 Ny evangeliseringsstartegi?

Del 5 av undervisningen: Gud er ikke din fiende (for å få en helhet i denne undervisningen gå gjerne tilbake og se uke 3)

Jeg tror vi kristne må tenke i nye baner når det kommer til evangelisering. Jeg har sett i Norge en avkristning som vi ikke har sett før. Mange tenker at vi må forkynne mer om hvor store synderen de er og få dem til å omvende seg, før vi kan se at noe skjer i Norge.

Det er lett å tenke de andre og oss, men jeg tror årsaken til avkristningen i Norge ikke først og fremst er menneskets oppførsel, men hvordan vi kristne har fremstilt Gud.

Vi kristne har ofte fremstilt Gud som menneskers fiende. Vi kan ofte gi inntrykk av at Gud hater deg eller missliker deg fordi du gjør synd. Vi har på sett og vis gitt uttrykk av at Gud vil sende deg til helvete hvis du ikke vender deg om fra din synd.
I vår fremstilling av evangeliet har vi ofte mer fokus på synd, hvor mye du har gjort av den og hvor ille den er, isteden for hva er løsningen til problemet synd.
Jeg sier ikke at synd ikke er ille, som sagt så er den vår fiende, men løsningen er ikke å fokuserer på problemet, men finne løsningen.

Dessverre er det slik at vi kristne er ofte mer kjent for hva vi er imot, enn hva vi er for. 
Spesielt i Norge har vi lettere for å ha fokuset på hva som kan være feil og galt, enn hva som er rett og bra.


Se undervisningen!

{vimeo}111855523{/vimeo}


Lytt til undervisningen


Last ned/les tekst

Last ned/les teksten her (hele undervisningen)

 

Spørsmål å tenke på fra dagens undervisning:

1. Hvorfor kan vi trenge en ny evangeliseringsstrategi?